Строкато, весело, гамірно, яскраво, неймовірно дружно і надзвичайно смачно, – ось як завжди пройшов осінній благодійний ярмарок у Одеському ліцеї «Ланжеронівський».

28 вересня і діти, і батьки несли із собою різноманітну смакоту, приготовану вдома, – акуратно упаковану, загорнуту, розфасовану, готову до вживання, – аби відразу можна було розставити усі з любов’ю продумані і придумані страви на столі і пропонувати своїм однокласникам, вчителям, батькам, гостям, яких хотілося пригостити.

Відбувався ярмарок на подвір’ї школи, тому всім вистачало місця: продавцям, щоб розкласти усі наїдки та напої, а покупцям – розглянути їхні товари, аби вибрати для себе щось цікаве.

Найбільше продавалося, звичайно, солодощів, – торти, пироги, тістечка, печиво найрізноманітніших видів та форм, рогалики з медяниками, желе. Хоча були в сортименті й звичайні «несолодкі» страви – вареники, деруни, млинці, піца, канапки у найнеймовірніших варіаціях та оздобленні і навіть олів’є. Також продавали власні поробки, вазони, картини та іграшки, проводили майстер-класи. Блискуче підготувалися до свята діти всіх класів, ніхто не залишився осторонь. Ліцеїсти завзято торгували своїми товарами, закликали покупців дзвінкими піснями та закликами. Загалом, що тут казати, все «йшло» на «ура».

Цьогорічний ярмарок відрізнявся тим, що активними було учнівське самоврядування, яке проводило безпрограшну лотерею, але ця ідея була і у декількох класів також. А загалом, дуже хочеться подякувати за активність, ініціативність та підтримку усім батькам, які із задоволенням та натхненням постійно долучаються до цієї цікавої та потрібної справи.

Осінній смачний ярмарок традиційно є благодійним. Наші діти, долучаючись до таких заходів, відчувають, що роблять щось потрібне і корисне, формують у собі активну громадянську позицію людей, небайдужих до потреб та проблем інших. Цього разу ми зібрали рекордну суму коштів – 101905 гривень, які будуть витрачені на благодійність.

Крім того подяками хотілося б відзначити ті класи, які найактивніше проявили себе у наступних номінаціях:

"Привітання закликачів" – 7-А клас, 1-Г клас, 11-А клас

 "Креативність тематичного оформлення столу" -  3-В клас, 1-А клас, 4-В клас, 5-В клас, 7-Б клас, 7-Г клас, 8-А клас

"Різноманіття асортименту" – 2-Б клас, 1-Б клас, 7-В клас, 11-Б клас, 2-В клас, 4-А клас, 5-А клас, 8-Б клас

 "Наймасовіше відвідування столу" – 6-А клас, 6-В клас, 9-А клас

 "Умілі руки" – 5-Б клас, 1-В клас, 3-А клас, 6-Б клас

 "Осінній букет" – 3-Г клас, 2-А клас, 3-Б клас, 6-Г клас

 "Пальчики оближеш" – 9-Б клас, 10-А клас, 10-Б клас, 4-Б клас


Галерея